Kandilli Rasathanesi'nin önemli ismi depremle ilgili açıklamada bulundu! 'Devam Edecek' sinyali verdi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat depremlerin devam edeceğini fakat büyüklüğünün azalarak devam edeceğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'nin önemli ismi depremle ilgili açıklamada bulundu! 'Devam Edecek' sinyali verdi

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem vatandaşlarda korku ve paniğe neden olurken kamera kayıtlarına yansıyan görüntüde depremin sıkı sallantıya neden olduğu ve vatandaşların korkuyla oldukları yerden fırladığını gösteriyordu.

Adana'da geçtiğimiz gün meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat depremlerin devam edeceğini fakat büyüklüğünün azalarak devam edeceğini açıkladı.

''1 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK''

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat açıklamasında 6 Şubat’ta gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin gerilim dağılımını değiştirdiğini, bölgedeki depremlerin bir yıl daha süreceğini tahmin ettiklerini belirtti. Yeni Şafak gazetesine konuşan Kalafat'ın açıklamaları dikkat çekti.

Geçtiğimiz sabah saat 08.44 civarında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken Adana Valisi Dr. Süleyman Elban depremle birlikte herhangi bir olumsuz durumun meydana gelmediğini belirtti.

7400b1bf-5k0y2jq6i68t3uuyhno1x.jpeg

''FAY HATLARINDA KIRIK YAPILAR OLUŞTU''

Yaşanan depremin beklenen bir deprem olduğunu ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat 6 Şubat’ta meydana gelen ikinci depremin bölgedeki gerilim dağılımını değiştirdiğini ve fay hatlarında kırıklı yapıların oluştuğunu açıkladı.

Can kaybı olmadığı sürece stresin azalacağı depremleri olumlu karşıladıklarını belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat şunları söyledi;

“Adana'da Göksu, Savrun ve Kozan gibi ilçeleri ilgilendiren kuzey ve güney fay hatları var. 6 Şubat depremleri tali fay hatlarına yani ikincil derecedeki fay hatlarına enerji yükledi. Deprem yöresinde gerçekleşmesi olağan artçıları olumlu karşılıyoruz. Beklenmedik bir deprem değil. Bu depremler stresin boşaldığını gösterir. Can kaybı olmadığı müddetçe stresin azalacağı depremleri olumlu karşılıyoruz”

SONRAKİ HABER