Kandilli Rasathanesi'nden kritik deprem açıklaması!

Antalya ili için Kandilli Rasathanesi deprem uzmanı tarafından yapılan son açıklamada önemli deprem uyarısı verildi.

Kandilli Rasathanesi'nden kritik deprem açıklaması!

Son dönemde peş peşe depremlerin yaşanmaya başlamasının ardından vatandaşlar tarafından endişeler de artmaya başladı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise özellikle Antalya ili için Kandilli Rasathanesi deprem uzmanı açıklamalarda bulundu.

Deprem ile birlikte tsunami tehlikesinin bulunabileceği hakkında açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI!

Özellikle son dönemde Antalya'da depremin meydana gelmesinin ardından herhangi bir riskin bulunup bulunmadığı hakkında merak edilenler artmıştı. Yaşanan depremlerin ardından önemli açıklamalarda bulunan Dr. Özener, "Zemin koşullarına ve bina zemin ilişkisine dikkat ederek depreme güvenli binalarda yaşamak depremden korunmanın en önemli yolu. Türkiye'de Maden Tektik Arama'nın ürettiği haritaya baktığımız zaman Türkiye'de 500'den fazla 5'in üzerinde deprem üretebilecek aktif fayımız var. Bu fayları gördüğümüz zaman aslında depremle yaşamayı bize doğa öğretiyor. Psikolojimizi bozmadan deprem gerçeğinin farkında olarak hayatımızı sürdürmemiz lazım. Depremin nerede, ne zaman olacağından öte, biz buna ne kadar hazırız ona bakmamız lazım" şeklinde ifadeler ile tsunami tehlikesinin bulunabileceğinden bahsedildi.

ŞEHRİ YAŞANABİLİR BİR HALE GETİRMELİYİZ!

Konu ile ilgili uyarıların yapılmasının ardından vatandaşlar tarafından endişeler de artmaya başladı. Bu konuda nelerin yapılması gerektiği hakkında ise Dr. Özener, "İnsanlar 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini yaşadıktan sonra ciddi anlamda travma yaşadı. Dolayısıyla ister istemez depreme güvenli gördükleri şehirlere, İstanbul'da yaşıyorlarsa zemini daha kuvvetli yerlere doğru bir hareketlenme başladı. Baktığımız zaman sadece şehir değiştirmenin çok anlamlı olmadığını, aslında Türkiye'nin birçok yerinin deprem tehlikesi altında olduğunu görüyoruz. Önemli olan riskleri azaltmak. Bunun için de depreme güvensiz binaları, güvenli hale getirmek, bulunduğu yerde kentsel dönüşüm yapıp, şehri terk etmektense şehri daha yaşanılabilir, depreme güvenli hale getirmek daha doğru olacak." şeklinde ifadelere yer verildi.

SONRAKİ HABER