Kandilli Rasathanesi Marmara'da meydana gelen peş peşe depremleri duyurdu!

Bugün Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son açıklamalara göre Marmara Denizi'nde peş peşe depremlerin meydana geldiği öğrenildi.

Kandilli Rasathanesi Marmara'da meydana gelen peş peşe depremleri duyurdu!

Büyük Marmara depreminin beklendiği bu son dönemde, yaşanan küçük - büyük depremler vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından gözler uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar sonucunda da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ne çevrildi.

Konu hakkında bugün Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan duyuru ile birlikte 3 saat ara ile Marmara Denizi'nde deprem meydana geldiği ifade edildi. Bu depremlerin büyüklüğü ise 3,3 ve 3,1 olarak açıklandı.

MARMARA'DA PEŞ PEŞE DEPREM MEYDANA GELDİ!

Yaşanan depremlerin ilkinin 17.03'te yaşandığı ve büyüklüğünün 3,3 olduğu açıklandı. Bununla birlikte yerin 7,1 km derinliğinde yaşandığı ifade edilerek merkez üssünün Marmara Denizi olduğu belirtildi.

Kandilli Rasathanesi Marmara'da meydana gelen peş peşe depremleri duyurdu!

İkinci depremin ise Marmara - Balıkesir'de meydana geldiği Kandilli Rasathanesi tarafından açıklandı. Deprem hakkında verilen bilgilere göre ise depremin 3,1 büyüklüğünde olduğu ve yerin 5.0 km derinliğinde yaşandığı ifade edildi.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda net bir tarih verilemese de büyü bir Marmara depreminin yaşanabileceği, bu kouda önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi. Bu açıklamaların ardından yaşanan büyük - küçük ölçekli depremler vatandaşlar tarafından da yakından takip edilmeye başlandı.

SONRAKİ HABER