Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf kimler için geçerli

Son günlerde sıklıkla dile getirilen ekonomi tedbirleri konusunda önemli bir adım atılacak. Kamuda tasarruf adı verilen bu tedbirin ne olduğu ve neden uygulanacağı merak konusu oldu.

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf kimler için geçerli

Türkiye'nin ekonomik olarak zor anlardan geçtiği günlerde kamu kurum ve kurumlarında yapılan harcamalar tepki toplamıştı. Bu harcamaların gerekli olmadığını dile getiren vatandaşlar tepkilerini çeşitli ortamlarda ortaya koymuştu.

Bu konu hükümet yetkililerinin de rahatsız olduğu bir konu olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önceki demeçlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Uygulanacak yeni programlar ile devlet kurumlarında masrafın önüne geçilmesi planlanıyor. Kamuda tasarruf tedbirleri adı verilen bu uygulama ile bir çok harcamaya kısıtlama getirilecek.

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf kimler için geçerli

DEVAMI GELECEK

Uygulanacak tedbirler hakkında geçtiğimiz günlerde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu durumun tek seferlik bir durum olmadığını vurguladı. Bakan Şimşek “Bu son olmayacak. Buna benzer harıl harıl yoğun bir şekilde yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" dedi.

NELERİ KAPSAYACAK?

Söz konusu tasarruf tedbirlerinde en temel esas zorunluluk olacak. Zorunlu olmadıkça araç kiralanmayacak, yurt dışına gidilmeyecek ve etkinlik düzenlenmeyecek. Harcamalar kalem kalem denetlenecek. Bu uygulama ile 100 Milyar liralık bir tasarruf yapılması bekleniyor.

Alınacak önemlerin bir yandan da denetleneceği biliniyor. Kurallara uymayanlar cezalandırılacak.

SONRAKİ HABER