Kamuda esnek çalışma modeline mi geçilecek?

Bir süre önce gündem olan kamuda esnek çalışma dönemine ilişkin yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Son olarak esnek çalışma modeline ilişkin bir takım çalışmaların yapılacağı gündeme gelirken detaylar da yeniden araştırma konusu oldu.

Kamuda esnek çalışma modeline mi geçilecek?

Geçtiğimiz dönemde kamuda esnek çalışma dönemi üzerinde çalışıldığı ifade edilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da konuyla ilgili bazı hazırlıklarının olduğu söylenmişti. Konuya ilişkin resmi açıklama beklenirken ''Kamuda esnek çalışma modeline mi geçilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Kamuda esnek çalışma modeli için görüşmelerin başlayacağı iddiası Türkiye Gazetesi'nde yer aldı. Konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında gündeme geleceği ifade edildi.

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA MODELİNE Mİ GEÇİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketinde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmaların başlayacağını, konu ile ilgili tüm kesimlerle bir araya geleceklerini belirtti. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, kamuda esnek çalışma düzenlemesinin Uluslararası Çalışma Örgütü toplantısında gündeme getirileceğini ifade etmesinin ardından araştırmalar da arttı.

Kamuda esnek çalışma modeline mi geçilecek?

Ancak konuya dair henüz bir görüşme gerçekleşmedi ve resmi açıklama da gelmedi. Söz konusu uygulamanın detayları için Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısının yapılması beklenecek. Toplantının ardından resmi açıklamanın da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER