Kamu kurumuna KPSS’siz düz işçi alımı başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), farklı meslekler içi personel alımlarına devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre kamu kurumuna KPSS'siz düz işçi alımı başladı. KPSS şartsız yapılacak olan personel alımında aranan şartlar ve detaylar haberimizde mevcut!

Kamu kurumuna KPSS’siz düz işçi alımı başladı

KPSS puanı düşük olan ya da KPSS puanı olmayan adaylar personel alımlarını araştırmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden ESKİ beden işçisi alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 8 Ocak tarihine kadar devam edeceği ifade edilirken, alımların şu an içi geçici olarak yapılacağının da altı çizildi.

ÖZEL ŞARTLAR AÇIKLANDI

İŞKUR üzerinden ESKİ için yayımlanan personel alımında alımların Eskişehir için yapılacağı ifade edilirken, özel şartlar şu şekilde sıralandı:

  1. İşe alınacak işçiler 6 aydan az çalıştırılacak olup, iş akitleri süre sonunda (5 ay 29 gün) mesai bitiminde sona erecektir.
  2. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  3. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  4. Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar; 25/06/2019 tarihli ve 7179 sayılı Askeralma Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  5. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

Yayımlanan ilanın devamında ise adayların duyuruları ve sonuçları Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden takip etmesi gerektiği belirtildi. Adayların adresine ayriyeten bir tebligat yapılmayacağının altı çizildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi de açıklandı. Adayların başvurularını bugünden itibaren 8 Ocak tarihine kadar online bir şekilde yapabileceği belirtildi. Online olarak yapılacak başvurular 8 Ocak 23.59'a kadar sürecek.

SONRAKİ HABER