Kamu kurumuna ehliyetli 18 yaş üstü şoför alımı başladı

Kamu kurumunda çalışmak isteyen ve iş arayanlar için yeni bir personel alım ilanı yayımlandı. İŞKUR açık iş ilanları üzerinden yayımlanan personel alım ilanının detaylarına göre kamuya ehliyetli 18 yaş üstü şoför alımı için başvurular başladı. İşte şartlar ve detaylar..

Kamu kurumuna ehliyetli 18 yaş üstü şoför alımı başladı

Kamuda görev almak isteyenlerin kaçıramayacağı bir personel alım haberi geldi. İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre kamu kurumuna daimi şoför alımı yapılacak. Başvurmak isteyenler için başvuru şartları ve son başvuru tarihi de açıklandı.

EN AZ LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

En az lise mezunu adayların başvurabileceği personel alımında İŞKUR üzerinden başvuracaklar için şu açıklama yapıldı:

  1. İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.
  2. Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.
  3. İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

Kamu kurumuna ehliyetli 18 yaş üstü şoför alımı başladı

ŞOFÖR ALIM GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Alımlara ilişkin aktarılan son habere göre makam şoförü alımı yapılacak. Çankırı Orta ilçesi için yapılacak olan makam şoförü alımında son başvuru tarihi 29 Ocak olarak açıklandı. Başvurmak isteyenler için adayların taşıması gereken şartlar şu şekilde:

MEB onaylı ileri sürüş teknikleri sertifikası ve Makam Sürücülüğü ve Taktiksel Sürüş Eğitimi Sertifikası sahibi olmak

Ortaöğretim kurumlarından mezun olmak

Başvuru günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını bitirmemiş olmak.

İlanın yayımlandığı tarihten önce Çankırı İli Orta İlçesi sınırları içerisinde ikamet etmek

Görevini yapmaya engel olacak bir durumu ve Ruhsal, fiziksel, stres altında görev yapmasına engel olabilecek fıtık, kalp ve alerjik gibi sağlık sorunları olmamak.

Belirtilen başvuru şartlarını taşıyan adayların en geç 29 Ocak tarihine kadar İŞKUR online platformu üzerinden başvurmaları gerektiği ifade edildi. Başvuracak adayların daimi olarak işe alınacağı ve KPSS şartının aranmayacağı açıklandı.

SONRAKİ HABER