Kamu kurumları bugün çalışıyor mu? Hastane ve bankalar açık mı?

Kurban Bayramı döneminin geride kalmasının ardından vatandaşlar günlük hayatlarında işlemlerini gerçekleştirebileceği noktalar hakkında araştırmalar yapıyor. Bu araştırmaların başında devlet kurumlarının hizmete başlayıp başlamadığı yer alıyor.

Kamu kurumları bugün çalışıyor mu? Hastane ve bankalar açık mı?

Tatil dönemlerinde özel ve kamuda çalışan işçiler belirtilen sınırlar çerçevesinde izinler yapıyor. Bu nedenle zorunlu hizmetler haricindeki diğer yerlerde tatillerde hizmet verilmiyor. 4 günlük Kurban Bayramının dün sona ermesinin ardından ise vatandaşlar ihtiyaçlarını gidermek için gittikleri resmi kurum ve kuruluşların bugün çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi sahibi olmaya başladı.

TATİL 9 GÜN OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Kurban Bayramı tatili öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuda çalışanları yakından ilgilendiren bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada Kurban Bayramı dönemini de içine alacak şekilde 9 günlük bir tatil ilan edildiğini duyurmuştu.

KAMUDA SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bu haberin ardından ise kamuda çalışan insanlar hizmetlerini durdurup tatil yapmaya başladı. Bu nedenle dün Kurban Bayramının sona ermesine rağmen tatil devam ettiği için kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet verilmiyor.

Bu nedenle kamu bankaları, hastane, devlet daireleri gibi yerler bugünde kapalı olacak. Hastanelerin acil bölümleri çalışmaya devam ederken eczanelerde ise nöbet sistemi sürecek. Vatandaşların gidecekleri banka ya da kurum özel ise en doğru bilgiyi o kurumlardan almaları gerekiyor. Kurumlar tatilin uzaması ya da bayramla sınırlı kalması konusunda kendi inisiyatiflerini kullanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER