KAMİAD Başkanı Adıgüzel açıkladı! İnşaat sektöründe yeni düzenlemeye ihtiyaç var

KAMİAD Başkanı Ali Adıgüzel, inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu, sektörün yapısal, vergisel ve hukuki birçok düzenlemeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

KAMİAD Başkanı Adıgüzel açıkladı! İnşaat sektöründe yeni düzenlemeye ihtiyaç var

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ali Adıgüzel, Türkiye’de inşaat sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi, inşaat sektörünün ihtiyaçlarını gündeme getirdi.

KAMİAD Başkanı Ali Adıgüzel, olumsuz müteahhit algısının silinmesi için devletin emrinde ve yanında olduklarını belirtti. KAMİAD'ın bir yılda geldikleri noktanın sektör paydaşlarının temsili anlamında çok iyi olarak tanımlanabileceğini de söyleyen Başkan Ali Adıgüzel, kamuya iş yapan firmaların sesi olmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLA DEVAM ETMELİ

Beklenen İstanbul depremi nedeniyle kentsel dönüşümün hızla sürmesi gerektiğini aktaran Başkan Adıgüzel, ‘’KAMİAD olarak sürekli fiyat farkı, süre uzatımı, tasfiye vb. talepler için kamuoyu önünde olmak istemiyoruz. Bundan sonraki amacımız, piyasadaki temel yapı malzemesi fiyatlarına uygun bir birim fiyat düzenlenmesi veya piyasa şartlarını gözeten fiyat farkı uygulamasının entegre edildiği bir ihale sistemine geçilmesidir. Bunun acil ihtiyaç olduğu düşünüyor ve bundan sonraki süreçte bu hususlarda çalışmalara ağırlık vereceğiz.‘’ diye konuştu.

Başkan Ali Adıgüzel, KAMİAD olarak sektörün ihtiyaçlarını dile getirmeye devam edeceklerini ve bu kapsamda çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER