Kahramanmaraş'ta fireni patlayan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: 5 ölü, 25 yaralı

Kahramanmaraş'ın Andıran İlçesinde fireni boşaldığı iddia edilen kamyon cenaze namazı kılan vatandaşlara çarpması sonucu 5 hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'ta fireni patlayan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: 5 ölü, 25 yaralı

Olay Kahramanmaraş'ın Andıran ilçesinde Darıovası Mahallesi'nde yaşandı. Alınan bilgilere göre mezarlıkta fireni boşalan kamyon, önündeki araçlara çarptıktan sonra cenaze namazı kılmak için toplanan vatandaşların arasına daldı.

Namaz için sat tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

kaza-2.png

CENAZE NAMAZINDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer olay yerinde çok sayıda sağlık ekibinin bulunduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti, "Şu an için5 can kaybımız, 25 yaralımız var. Yaralılarımız arasında hayati tehlikesi olan vatandaşlarımız da söz konusu." Gelen bilgilere göre ekipler hala olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

kaza-3.png

KAMYON ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tiryaki, "Olay vahameti açısından 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Şu an için 5 ölümüz var. Kazada ağır yaralıların da olduğu, 25 vatandaşımız yaralandı. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor." açıklamasını yaptı.

SONRAKİ HABER