Kafe ve restoranlarda yeni dönem bugün başladı!

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda kafe ve restoranlarda yeni dönemin başlayacağı ve bu çerçevede mekanlarda fiyat listesinin zorunlu olmasına karar verildiği ifade edildi.

Kafe ve restoranlarda yeni dönem bugün başladı!

Bundan kısa bir süre önce Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan karara göre yiyecek - içen satan işletme, kafe ve restoranların kişilerin görebileceği seviyede fiyat listesi atmasının gerektiği ifade edilmişti. Bununla birlikte bu kararın bugünden itibaren geçerli olmaya başlandığı duyuruldu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLADI!

Aralık ayında Ticaret Bakanlığı tarafından restoran ve kafeler için yayımlanan karara göre müşterilerin görebileceği yerlere mutlaka bir fiyat listesinin bulundurulması gerektiği ifade edilmişti. Bu konu hakkında yayımlanan karar ise şu şekildeydi;

MADDE 1-28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.”

MADDE 2-Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Yayımlanan bu karar Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girileceği ifade edildi.

BUGÜNDEN İTİBAREN YÜRÜLÜĞE GİRDİ!

Bakanlık tarafından duyurulan bu kararın bugünden itibaren yürürlüğe girdiği ve bu çerçevede tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılmasının ya da konulmasının gerektiğine karar verildi.

SONRAKİ HABER