Kademeli emeklilik olacak mı, şartları netleşti mi?

Kademeli emeklilik ile ilgili gelişmeler milyonların gündeminde yer alıyor. Kademeli emeklilik hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken şartlarla ilgili de araştırma yapılıyor.

Kademeli emeklilik olacak mı, şartları netleşti mi?

Kademeli emeklilik hakkında merak edilenler gündemde yer alıyor. Kademeli emeklilik sisteminin hayata geçeceğine ilişkin söylemler üzerine merak edilenler de arttı. "Kademeli emeklilik olacak mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor.

Kademeli emeklilik konusu gündemde yer edinirken ekonomiye yönelik çalışmalar da sürüyor. Bu çerçevede kademeli emeklilik beklentileri artarken özellikle 2000 - 2008 yılları arasında sigorta girişi olanlar, emeklilik hakkının kendilerine de tanınmasını talep ediyor. Bu çerçevede gelişmeler de gündemde yer alıyor.

2024 YILINDA KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKACAK MI?

Sigortalı çalışanların belirli bir yaş ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik için gelişmeler yakından takip ediliyor. EYT'nin hayata geçmesiyle birlikte kademeli emeklilik düzenlemesi beklentileri artarken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada gündemde böyle bir çalışma olmadığını belirtmişti.

Kademeli emeklilik olacak mı, şartları netleşti mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Dolayısıyla kademeli emeklilik beklentisi olanların hayalleri bir süreliğine daha ertelenmiş oldu.

SONRAKİ HABER