Kaçırıldığından şüpheleniliyordu! Türk denizcilerin bulunduğu Central Park gemisi 15 saat sonra kurtarıldı

Türk denizcilerin bulunduğu Central Park isimli kimyasal tankerden haber alınamadığı açıklanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, geminin 15 saat sonra kurtarıldığını duyurdu.

Kaçırıldığından şüpheleniliyordu! Türk denizcilerin bulunduğu Central Park gemisi 15 saat sonra kurtarıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk denizcileri Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel’in görev yaptığı Central Park isimli kimyasal tanker, 15 saat sonra kurtarıldı.

Kaçırıldığı şüphesi bulunduğu açıklanmıştı!

Dün akşam saatlerinde Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tankerin, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir halinde iken sabah saatlerinden itibaren iletişim kurulamadığı ve kaçırıldığı değerlendirildiği açıklanmıştı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Aden Körfezi'nde iletişim sağlanamayan Liberya bayraklı Central Park tankerinin, 15 saat alıkonması ardından kurtarıldığı belirtildi.

ekran-goruntusu-2023-11-27-093159.png

Tankerin şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (AAKKM) görüşme sağlayarak geminin kurtarıldığının açıklandığı paylaşımda, ‘'Aden Körfezi'nde iletişim sağlanamayan Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER