Kabine Toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonlandı. Kabine toplantısında neler konuşulduğu ise merak edildi.

Kabine Toplantısı sona erdi!

Türkiye gündemini yakından takip eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında neler konuşulduğunu araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası canlı yayında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kabine bugün toplandı. Beştepe'de gerçekleştirilen toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti. Gündem konuları arasında memur ve emeklilere yapılacak zam, bakan atamaları, Kayseri’deki olaylara yönelik önemli açıklamaların yapılması bekleniyordu. Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında konuştu. Toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.

Kabine Toplantısı sona erdi!

Toplantıya, dün Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum da katılım gösterdi.

2 TEMMUZ 2024 KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası canlı yayında açıklama yaptı.

Orman yangınları ile ilgili konuşan Erdoğan, "25 bin personel ve 122 bin gönüllü ormanlarımızı koruyor. Ormanlarımıza sahip çıkma ve koruma konusunda vatandaşlarımızdan daha fazla itina bekliyoruz" dedi.

"HUBUBAT İTHALATINI 15 EKİM'E KADAR DURDURDUK"

"Çay alım fiyatlarında destek uygulamasını biz başlattık" diyen Erdoğan, tarıma ve çay üreticisine tam destek verdiklerini ve tüm zaman boyunca çiftçilerin yanında olacaklarını belirtti. Erdoğan, "Tarım konusunda yalan yanlış bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Hububat ithalatını 15 Ekim'e kadar durdurduk" diye konuştuk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çiftçimizin mağdur edilmesine müsaade etmeyiz. Sicili bozuk olanların, eli öpülesi çiftçilerimizi istismar ederek siyasi rant devşirmesine izin vermeyiz. (Çiftçilere tarım desteği) 2024 yılında şu ana kadar 56 milyar lira destek ödemesi yaptık. Yıl sonuna kadar bu rakam 91,5 milyar liraya çıkacak" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL GÖZÜNÜ KOMŞULARINA DİKTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Lübnan geriliminin bölgeyi daha da tehdit ettiğini söyledi. Erdoğan, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı katliamlar yüreğimizi yakıyor. Batı'nın askeri desteğini alan İsrail gözünü komşularına da dikti. Batı destek verdikçe İslam alemi de sessiz kaldıkça Netenyahu'nun işgal politikası devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak güvenlik önceliklerimizi tespit ediyoruz. Dış politikada atacağımız adımları da bu gerçekler ekseninde planlıyoruz" diye konuştu.

"BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

"Suriye ile ihtilafa siyasi çözüm bulmak için çok uğraştık" diyen Erdoğan, "Suriye'de siyasi çözüm için çok uğraştık. Daha fazla kan dökülmesinin önüne geçmeye çalıştık. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması Türkiye'nin önceliğidir" diye konuştu.

"KAMU DÜZENİ DEVLETİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİ"

Kamu düzeninin devletin kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Erdoğan, bu çizginin aşılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, dostlarını yarı yolda bırakan bir devlet değildir ve olmayacaktır" dedi.

"BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLERİ KIRMASINI BİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını biliriz" diyerek, kimse kendini polisin, devletin, hakimin yerine koyamaz dedi.

Erdoğan, "Kayseri'de son derece iğrenç bir vaka üzerinden kaos planı tezgahlandı. Bunun ikinci perdesi ise Suriye'nin kuzeyinde sahnelendi. Bu oyunu kimin yazdığını, kimlerin figüranlık yaptığını biliyoruz. (Kayseri'de gerçekleşen olaylar) sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Irkçı vandallığa boyun eğmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırdığımız gibi mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz güçlü bir Suriye görmek istiyoruz. Bunun için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa geçmişteki gibi görüşmekten çekinmeyiz" diye sözlerine ekleme yaptı.

"ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARININ TARAFI DEĞİLİZ"

"Erken seçim tartışmalarının tarafı değiliz" diyen Erdoğan, 4 yıl seçimsiz bir dönem olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER