Kabine toplantısı ne zaman, bugün mü, hangi konular görüşülecek?

İki haftada bir gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı son olarak 6 Aralık tarihinde yapıldı. Yeni yılın ilk kabine toplantısı için gözler gelecek açıklamaya çevrilirken bu toplantıdan memur, memur emkelisi ve emekli maaş zammı hakkında da açıklama yapılması bekleniyor.

Kabine toplantısı ne zaman, bugün mü, hangi konular görüşülecek?

Ülkemizi ilgilendiren pek çok kararın alındığı Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı, iki haftalık periyotlar halinde yapılıyor. Kabine toplantısından çıkacak kararlar ve masaya yatırılan konu başlıkları merak konusu olurken yeni ilk toplantısı için ‘’Kabine toplantısı ne zaman, 2024 kabine toplantısı ne zaman yapılacak, hangi konular görüşülecek?'' sorularına yanıt aranıyor.

Siyaset, eğitim, sağlık, hukuk ve ekonomi konularında kararların alındığı kabine toplantısı milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam gündeminin görüşülmesi bekleniyor. Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak edilirken Cumhurbaşkanlığı günlük program takvimi ile detaylar belli oldu.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan takvimle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir araya gelecek Bakanlar Kurulu, Kabine toplantısını16 Ocak 2024 Salı günü gerçekleştirilecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Saat 14.00'da başlayacak toplantıda maaş zamlarına ilişkin konuların görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.

Kabine toplantısı ne zaman, bugün mü, hangi konular görüşülecek?

Memur emeklisine enflasyon farkı alacağı ve yüzde 15’lik toplu sözleşme ile yüzde 49,25 oranında yapılırken işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine ise 37.56 oranında zam yapıldı. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri için ek zam gündeme gelirken, konunu kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameralar karşısına geçere açıklamalarda bulunacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER