Japon Deprem Uzmanı artık hazır olunsun diyerek uyardı! Her an deprem olabilir

Bugün Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından Çanakkale'de meydana gelen depremin ardından Marmara depreminin her an yaşanabileceğinden bahsetti.

Japon Deprem Uzmanı artık hazır olunsun diyerek uyardı! Her an deprem olabilir

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği Marmara Bölgesi hakkında endişeler devam ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan incemeler sonucunda büyük bir depremin yaşanabileceği bu nedenle de gerekli olan önlemlerin alınmasının önemli olunduğu ifade edilirken konu hakkında son dakika uyarısı da Japon deprem uzmanından geldi.

Bugün Amasya'nın Merzifon ilçesinde düzenlenen Merzifon 7. Kitap Fuarı'na katılan deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem riskine karşı önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda Marmara'da artık deprem konusunda sürenin git gide daraldığından bahsetti.

HER AN DEPREM OLABİLİR UYARISI GELDİ!

Uzun süredir Marmara bölgesinde deprem riskinin bulunduğu ve önlem alınması gerektiği hakkında daha önce de açıklamalarda bulunan uzmandan yeni açıklama geldi. Geçtiğimiz gün Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından konuşan Moriwaki, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde. Artık hazır olunsun" dedi.

Yapılan bu açıklamanın yanı sıra da bölgede yaşayan vatandaşlar için de Yoshinori Moriwaki, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ile düdüğün depreme hazırlık olarak bulundurulması konusunda tavsiyelerde bulundu.

SONRAKİ HABER