İzmir yangınında son durum ne, Karşıyaka'da neler oluyor?

İzmir tarihinin en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor. Karşıya ilçesinde çıkan yangın rüzgarı da arkasına alarak büyüdü. Çok sayıda yerleşim yeri yangından etkilenirken Karşıyaka Belediyesi acil koduyla bir mesaj yayınladı.

İzmir yangınında son durum ne, Karşıyaka'da neler oluyor?

2021 yılının yaz döneminde çok sayıda şehirde çıkan yangınlar ülkeye büyük zarar vermişti. Dün akşamdan beri İzmir'de devam eden yangın o günlerin bir kez daha yaşanmasına neden oldu. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın ülke gündemine oturdu.

İzmir yangınında son durum ne, Karşıyaka'da neler oluyor?

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kilometrelerce hızla ilerleyen alevler İzmir'in farklı yerlerini de olumsuz etkiledi. Söz konusu yangın nedeniyle onlarca ev ve iş yerleri tahliye edildi. AFAD konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki orman yangını nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı" dedi.

İzmirliler korku ve panik halinde yangının söndürülmesi için yoğun bir uğraşı veriyor. Yangın söndürme çalışmaları konusunda yetersiz kalan Karşıyaka Belediyesi acil kodu ile bir paylaşım yaparak ilçedeki tüm vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

İzmir yangınında son durum ne, Karşıyaka'da neler oluyor? - Resim : 2

KARŞIYAYA BELEDİYESİ YARDIM İSTEDİ

Karşıyaka Belediyesi'nin yayınladığı paylaşımda "Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

Ülkenin farklı yerlerinden ekiplerde İzmir'de çalışmalara destek olmak için yola çıktı. Yangın nedeniyle köylerde tahliye işlemi devam ederken yükselen dumanların ise İzmir'de gökyüzünü siyaha boyadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER