İzmir yangınında bilanço giderek ağırlaşıyor

Aylardır sık sık farklı şehirlerde yaşanan yangınlara yenileri eklenmeye devam ediyor. Son olarak İzmir'den gelen acı haberler durumun giderek korkutucu boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.

Basit nedenlerle ya da küçük bölgelerde çıkan yangınlar söndürülememesinden dolayı yerleşim yerlerini tehdit edecek boyutlara ulaşıyor. Kontrol altına alınamayan alevler şehirlerde yüksek tahribatlar oluşturuyor.

ALEVLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Türkiye dünden beri İzmir'de çıkan yangını konuşuyor. Karşıyaka'da ormanlık bir alanda çıkan yangın büyüdü ve farklı ilçelere kadar ulaştı. Saatler geçmesine rağmen başta İzmir olmak üzere farklı yerlerde çıkan yangınlar rüzgarın da etkisi ile söndürülemiyor.

İzmir'de alevlerin giderek yaklaştığı yerler görevliler tarafından tahliye ediliyor. Konu ile ilgili konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban'da rüzgarın saatte 80 kilometreye ulaştığını ifade ederek söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİ MERAK EDİLİYOR

Manisa, Bolu, Karabük ve Aydın'da da benzer görüntüler yaşanıyor. Yaşanan yangınların aynı anda çok sayıda yeri etki altına alması ve insanların hayatını tehdit edecek olması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Yangınların çıkış sebebinin kundaklama mı yoksa başka bir durum mu olduğunun ilerleyen dönemlerde ortaya çıkması bekleniyor. Şu anda yerel yönetimler ile ilgili devlet kurumları yangınların söndürülmesi için yoğun bir mücadele veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı