İzmir Torbalı'da lokantada patlama! 4 kişi hayatını kaybetti, 20'dan fazla yaralı var

İzmir Torbalı'da bir lokantada sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20'den fazla kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

İzmir Torbalı'da lokantada patlama! 4 kişi hayatını kaybetti, 20'dan fazla yaralı var

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir lokantada patlama oldu. Yaşanan olayda 4 kişi yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi yaralandı. İzmir Valisi Süleyman Elban, konu hakkında açıklamada bulundu.

Torbacı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir lokantada patlama oldu. Çevredeki vatandaşların patlamayı haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sanayi tipi bir tüpün patlamasının ardından yangının çıktığı tespit edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Sağlık ekipleri, 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Patlamada 20'nin üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerinde incelemelerde bulunarak konu hakkında açıklama yaptı. Elban, "Bugün 14.43 itibarıyla binanın alt katında yer alan şırdancı dükkanında yapılan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda yaralımız da var" diye konuştu.

İzmir Torbalı'da lokantada patlama! 4 kişi hayatını kaybetti, 20'dan fazla yaralı var

KENDİ İMKANLARIYLA HASTANEYE GİDENLER DE VAR

Kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin de olduğu için net yaralı sayının daha sonra belli olacağını söyleyen Elban, yaralılardan durumu ağır olanların olduğunu belirtti. Elban, "Kendi imkanlarıyla hastaneye gidenler de olduğu için detaylı sayıyı birazdan vereceğiz. Cadde üzerinde bulunan 11 binadan tüpün patladığı binada ciddi hasar var. Diğerlerinde ise cephelerde cam kırıkları ve çerçevelerde zararlar oluşmuş durumda. Şimdi bu alanda diğer tespitlerimizi yapıp mağdur olan vatandaşlarımızın hızlıca ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamanın olduğu lokantanın önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahallede bulunan vatandaşlar ise büyük korku ve panik yaşadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER