İzmir saatlerdir yanıyor! Gündem olan yangın kontrol altına alınamıyor

Türkiye bir yazını daha yangın haberleri ile geçiriyor. Ülkenin özellikle Ege kesimlerinde sık sık gelen haberler geri dönüşü zor hasarlar bırakıyor.

İzmir saatlerdir yanıyor! Gündem olan yangın kontrol altına alınamıyor

Yangının en çok etkilediği şehirlerden olan İzmir bir kez daha alevlere teslim oldu. 30 Temmuz günü akşam saatlerinde yakın bir zaman diliminde Urla ilçesinde başlayan yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemedi.

İZMİR VALİSİ BİLGİLENDİRME YAPTI

Saatlerdir etkisini devam ettiren yangın ile ilgili gece saatlerinde İzmir Valisi Süleyman Elban kameraların karşısına geçerek bir açıklama yaptı. Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Elban "Yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Eğer rüzgarda bir anormallik olmazsa, bazen saatte 72 kilometreyi bulan bir rüzgarımız var, yerleşim yerleri açısından şu an için bir risk gözükmüyor. Yangının biraz enerjisi düşmüş durumda" dedi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mangal kömürü üretim yerinden sıçrayan kıvılcımla başlayan yangına dair bir kişinin gözaltına alındığını ifaden eden Vali Süleyman Elban "Savcılık talimatıyla işletme sahibi gözaltına alındı. Kendisinin sorgusu devam ediyor" şeklinde konuştu.

Son dönemde bazı yangınlar Urla'da yaşanan duruma benzer bir şekilde saatlerce sürdü. Yangınlar yeşil alanların küle dönmesine neden olduğu gibi can kayıpları yaşanmasına da sebebiyet verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER