İzmir depreminin ardından o isim açıkladı! 2 hafta boyunca devam edecek artçılar peş peşe gelebilir

Son dönemde birbiri ardına gelen deprem haberleri vatandaşların yakın markajına girdi. Deprem haberlerinin artması ile beraber uzmanların değerlendirmeleri merak konusu olurken bu kez 2 haftalık bir süreçten bahseden uzmandan önemli bir değerlendirme geldi.

İzmir depreminin ardından o isim açıkladı! 2 hafta boyunca devam edecek artçılar peş peşe gelebilir

Deprem bölgeleri arasında yer alan Türkiye'de birbirinden farklı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Depremlerin peşi sıra yaşandığı günlerde 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünün yaklaşmasıyla da vatandaşlar endişe yaşamaya devam ederken İzmir'de 5,1 büyüklüğünde yeni bir deprem yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19 sıralarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen depremle beraber vatandaşların endişeleri artarken bir yandan da uzmanlar değerlendirme yapmaya başladı. Uzmanların açıklamaları yakından takip edilirken İzmir depremine dair Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan uyarı geldi.

İZMİR'DE 2 HAFTA BOYUNCA ARTÇILAR SÜREBİLİR

27 Ocak sabah saatlerinde Ege Denizi'nde İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından İzmir'de yaşayan vatandaşları uyaran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, artçı sarsıntılara dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, şahsi sosyal medya hesabı Twitter (X) depremi değerlendirdi.

İzmir depreminin ardından o isim açıkladı! 2 hafta boyunca devam edecek artçılar peş peşe gelebilir

Prof. Dr. Ercan, Ege halkını depremin ardından uyarırken “Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir.

İzmir depreminin ardından o isim açıkladı! 2 hafta boyunca devam edecek artçılar peş peşe gelebilir - Resim : 2

Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok.” ifadelerine yer verdi. Artçı sarsıntıların devam edeceğine ilişkin açıklamaya yer veren Prof. Dr. Ercan, bu artçıların büyük bir soruna neden olmayacağını belirterek sorun yok sinyali verdi.

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER