İYİ Parti'den bir milletvekili istifası daha: Ümit Özlale ayrılığı açıkladı

31 Mart Genel Seçimleri sonrasında parti içinde genel başkanlık gibi bir değişim yaşayan İYİ Parti teker teker vekillerini kaybediyor. Partiden ayrılan isimler arasında son olarak İzmir Milletvekili Ümit Özlale katıldı.

İYİ Parti'den bir milletvekili istifası daha: Ümit Özlale ayrılığı açıkladı

2020 yılından beri İYİ Parti çatısı altında siyaset hayatına devam eden 52 yaşındaki Özlale 2024 yerel seçimlerinde İzmir'den İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Seçimi kazanamayan ve yoluna İYİ Parti İzmir Milletvekili olarak devam eden Ümit Özlale, Nisan ayında partiden ayrılık kararı almıştı. Partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in görevinden ayrılıp yerine Müsavat Dervişoğlu'nun gelmesi sonrasında Ümit Özlale yeniden partiye dönmüştü.

GERİ DÖNDÜĞÜ PARTİDEN TEKRAR AYRILDI

Özlale bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kısa açıklamayla bir kez daha İYİ Partiden ayrıldığını duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Özlale "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum" dedi.

Yoluna İzmir Bağımsız Milletvekili olarak devam edecek Ümit Özlale'nin bundan sonra bir partiye geçip geçmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

MECLİSTE BİR YER DAHA KAYBETTİLER

İYİ Parti bu ayrılık ile birlikte mecliste bir kişi daha azaldı. 30 Milletvekili olan İYİ Parti meclisin en kalabalık 4. partisi olmayı sürdürüyor. İYİ Parti'ye en yakın olarak 15 Milletvekili ile DEVA Partisi bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER