İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu "Davamız Türkiye Cumhuriyetini yaşatma davasıdır"

Ankara bugün önemli bir siyasi programa ev sahipliği yaptı. Türk siyasetinde yakın dönemde adını sıkça duyuran İYİ Parti kuruluşunun 7. yılını kutladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu "Davamız Türkiye Cumhuriyetini yaşatma davasıdır"

2017 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılan bir grup siyasi, Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti'yi kurmuştu. Kısa zamanda girdiği seçimlerde adından söz ettiren parti TBMM'de de temsil edilmeye başlanmıştı.

2023 ve 2024 seçimlerinde partinin aldığı başarısız sonuçların ardından kurucu Genel Başkan Meral Akşener partinin genel kurulunda yer almamış ve İYİ Parti'nin 2. Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu olmuştu.

"CESETLERİMİZİ ÇİĞNEMEDEN BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bugün kuruluşunun 7. yılını Ankara'da kutlayan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Dervişoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan'ın mecliste konuşması çağrısına bir kez daha karşı çıkan Dervişoğlu "Hiç kimsenin, şehitlerimizin manevi hatıralarına zarar vermeye ve onların aziz ruhlarını incitmeye hakkı yoktur. Gazilerimizi yeniden yaralamaya, onurlarıyla oynamaya da hakları yoktur. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kim hangi planı yaparsa yapsın, Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilemeyecektir. Cesetlerimizi çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"UMUDUNU KAYBETMİŞ BİR NEFERİMİZ DAHİ YOKTUR"

Partisinin benimsediği amaçtan da bahseden Genel Başkan Dervişoğlu " Umudunu kaybetmiş bir neferimiz dahi yoktur. İşte bizim davamız budur. Bizim davamız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaşatma davasıdır dedi.

İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'de programda yer aldı. Protokolde eşi ile beraber oturan Akşener mevcut Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ve üyelerle de sohbetler etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER