İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

İYİ Parti'den gelen son dakika açıklamasıyla partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Yapılan açıklamaya göre İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediyesi için yarışacak isim Cengiz Topel Yıldırım oldu. Peki, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Detaylar haberimizde...

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken partilerin belediye başkan adayı belli olmaya devam ediyor. CHP ve AK Parti ardından İYİ Parti'nin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

İYİ Parti'den gelen açıklamaya göre, partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Yıldırım'ın adaylığının açıklanmasının ardından hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu olmaya başladı. Haber Ankara okurlarına Yıldırım hakkındaki merak edilenleri derledik.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde dünyaya geldi. 1971 yılında Yıldırım'ın ailesi Ankara'ya taşındı ve Cengiz Topel Yıldırım, başkentte eğitim hayatını sürdürdü.

İlk, orta ve lise eğitimini tamamlaması ardından Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nü kazandı ve lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Ayrıca Yıldırım, Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı.

Cengiz Topel Yıldırım, futbol tutkusunu devam ettirerek 2008’de, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 2009’da ise, delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu.

Cengiz Topel Yıldırım, Ankaragücü'nün ligde kalması ve kulüp için verilen hukuk mücadelelerinin tek tek kazanılmasında oynadığı etkin rolü nedeniyle, Ankaragüçlü taraftarlar tarafından “Gönüllerin Başkanı” unvanını kazandı.

Öte yandan Yıldırım, Ankara'nın tanınan iş insanları arasında yer alıyor ve ailesinin kurduğu işletmeyi büyüterek bir aile şirketine de dönüştürmesiyle, adından sıkça söz ettiriyor.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak uzun yıllar görev alan Cengiz Topel Yıldırım siyasette aktif rol oynadı ve son olarak 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER