İsveç'in, NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugün yaşanan son gelişmeye göre genel kurulda yapılan görüşmeler sonucunda İsveç'in, NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandığı ifade edildi.

İsveç'in, NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan görüşmeler sonucunda alınan son karara göre İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin görüşmeleri 287 kabul, 55 ret ve 4 çekimser oy ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. NATO'da şimdiye kadar 29 üye İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay vermişti. Türkiye ve Macaristan'da ise süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir görüşmeler sürüyordu.

Yapılan açıklamalara göre Genel Kurulda, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifinin görüşmelerine dün itibariyle başlanmıştı. Bunun üzerine gelen son dakika açıklamasına göre ise İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin görüşmeleri 287 kabul, 55 ret ve 4 çekimser oy ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği bilgisine ulaşılarak Resmi Gazete'de de yayımlandığı ifade edildi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 5 Temmuz 2022'de Brüksel'de imzalanan "Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokol"ün onaylanması uygun bulunduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER