İstanbul'daki selde son durum nedir, kaç kişi hayatını kaybetti?

Türkiye'nin batı bölgesinde etkili olan sağnak yağış geçtiğimiz günlerde sele neden oldu. İstanbul Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre pek çok ilde sel baskını nedeniyle hasar gören evlerin sayısı artıyor.

İstanbul'daki selde son durum nedir, kaç kişi hayatını kaybetti?

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz günlerde ülkenin batı kesimlerinde etkili olan sağınak yağış İstanbul'da sele neden oldu. İstanbul Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre en çok yağış alan Başakşehir ve Küçükçekmece'de 12 kişi yaralanırken, 2 kişi hayatını kaybetti.

İLÇE İLÇE HASAR SAYILARI

Sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerleri de sular altında kaldı. ihbarların artması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hasar gören her hane başına 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını açıkladı. İstanbul'da bölge bölge hasar rakamlarını açıklayan Yerlikaya en fazla Arnavutköy'de hasarlı konut olduğunu söyledi.

screenshot-10.png

Paylaşılan verilere göre İstanbul'da ;

  • Arnavutköy'de 291 konut,
  • Başakşehir' de 131 konut ve 650 işyeri,
  • Küçükçekmece'de 98 konut ve 13 işyeri,
  • Sultangazi' de 10 konut,
  • Eyüpsultan' da 30 konut selden etkilendi.

Bu ilçelerle beraber İstanbul'un birçok noktasında ev ve işlerin yanı sıra selde bir çok araçta suya gömüldü.

METREKAREYE 125 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul Valisi Davut Gül, sel nedeniyle evi kullanılamayacak hale gelen vatandaşların 112'yi araması durumunda kamu tesislerinde misafir edileceklerini açıkladı.

İstanbul'un bazı illerinde metrekareye 125 kilogram yağış düştüğüne dikkat çeken Yerlikaya, "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçemece ve Eyüpsultan'ın bir kısmında metrekareye 125 kilogram yağmur yağdı. Bu kısa zamanda bu kadar büyük miktarda yağmur, maalesef derelerin de taşması sonucunda iş yerleri ve evlerin bodrumlarında su baskınlarına sebep oldu.

screenshot-12.png

Biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir ve Küçükçekmece'de iki kişi hayatını kaybetti. Biz başsağlığı diliyoruz. 5 yaralımız var. Az önce son durumlarını sorduk. Hayati tehlikelerinin olmadığını 3'ünün taburcu olduğunu, diğerlerinin yatarak tedavi olduğunu söylediler.

Arnavutköy ilçemizde belediye başkanımız 291 konutun su baskınından etkilendiği şu ana kadar yüzde 70'ini tahliye ettiklerini söyledi.

Başakşehir' de belediye başkanımız ile görüştük. 650 iş yeri ve 131 evin su baskınından etkilendiğini söyledik. Küçükçekmece'de 98 konut ve 10 iş yerinin, Sultangazi 10 konut, Eyüpsultan'da ise 30 konutun su basmasından olumuz etkilendiği söylendi.

screenshot-11.png

Valiliğimizin koordinasyonunda tüm ekiplerle suları boşaltama işlemleri devam ediyor. Sabah valiliğimizi koordinasyonu da zarar tespiti çalışmalarına başlanacak. Şu an için 112'ye gelen tüm çağrıların her birini cevaplandırıyoruz. Kalacak yerle ilgili bir müracaat şu ana kadar olmadı. İstanbullu hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER