İstanbul'da yaşanan kan donduran olay ardından bakanlıktan açıklama! 2 çocuk koruma altına alındı

İstanbul Bağcılarda yaşanan çocuk istismarı olayının gündeme gelmesi ardından tepkiler devam ederken, istismara uğrayan çocuklara yönelik açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, haberlerde söz konusu olan 2 çocuğun koruma altında olduğunu açıkladı.

İstanbul'da yaşanan kan donduran olay ardından bakanlıktan açıklama! 2 çocuk koruma altına alındı

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yaşanan çocuk istismarı olayı, dün gündeme gelmiş ve detayları paylaşılmıştı.

M.Ş. isimli erkeğin, 2009 yılında yargılandığı çocuk istismarı davasından beraat etmesi ardından yıllarca 4 çocuğa istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

İşyerindeki süngerli odada mahallede yaşayan çocuklara yıllarca cinsel istismarda bulunan ve bunları kayıt altına alan M.Ş. için yüzlerce yıl hapis isteniyor.

60 yaşındaki M.Ş.'ye yönelik ifade veren çocukların anlattıkları kan dondururken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haberlerde adı geçen 2 çocuğun bakanlık tarafından koruma altına alındığını açıkladı. Bakanlık, 2 çocuğun 17 Kasım 2023'ten beri devlet korumasında olduğunu ve istismara uğradığı öne sürülen diğer çocuklarla ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

İŞYERİNDEKİ SÜNGERLİ ODAYA GÖTÜRÜYORDU

İstanbul'da yaşanan kan donduran olay ardından bakanlıktan açıklama! 2 çocuk koruma altına alındı

M.Ş., kandırdığı çocukları iş yerine götürerek önce bilgisayarda oyun oynatıyor, ardından ise çocuğa arka odaya geçmesi gerektiğini söylüyordu. Duvarlarını süngerlediği odada ses yalıtımı sağlayan M.Ş., çocuklara burada cinsel istismarda bulunuyordu.

Yıllarca mahallede bulunan çocuklara cinsel istismarda bulunan M.Ş.'ye yönelik ifade veren, şimdilerde 19 yaşında olan R.Ş., 4-5 yaşlarından itibaren sapkın suçluğu tanıdığını ve ilk taciz olayının 5 yaşında başladığını belirterek, ‘'Metin Şenay'ı 4-5 yaşımdan beri tanırım. Beni dükkanına çağırıyordu. Gitmeyince kızıyordu. Öldürürüm diyerek tehdit ediyordu. Bana, 'Ben seninle evleneceğim. Çocuğumuz olsun. Sen 18 yaşına gelince imam nikahı kıyarız' diyordu. İlk olay 5 yaşında yaşandı. Son olay ise ben 9. sınıftayken. Cinsel ilişkiye girerken videoya çekiyordu. Felç geçirene kadar bu devam etti." ifadelerini kullandı.

M.Ş.'nin tutuklu olarak yargılanması devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mağdur çocukların korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan olayda vatandaşlar, suçlunun en ağır cezayı alması için çağrıda bulunuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER