İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlendi!

Bugün İstanbul Sarıyer'de bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Konu ile ilgili bakanlık tarafından da açıklamalar yapıldı.

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlendi!

Sabah saatlerinde İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Yaşanan bu olayın ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre ise 1 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Konu hakkında ise incelemelerin başlatıldığı ifade edildi.

KİLİSEYE DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Düzenlenen saldırının bugün sabah saatlerinde gerçekleştiği belirtilerek, orada bulunan görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre saldırı esnasında kilisede bulunan kişilerin son derece büyük bir panik ile kendini yere attıkları ve bu esnada açılan ateş sonucunda bir kişinin de vurularak hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaşanan bu olay hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden, "Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" şeklinde açıklamalara yer verdi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: ‘İZİN VERMEYECEĞİZ’

Son olarak bu saldırı hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" şeklinde ifadelere yer verdi.

SONRAKİ HABER