İstanbul Fatih'te 3 katlı bina çöktü! İtfaiye arama çalışmalarına başladı!

İstanbul’un Fatih ilçesinde 3 katlı metruk bir binanın çöktüğü bildirildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde Zeyrek Mahallesi Büyük karaman Caddesi’nde bulunan 3 katlı metruk bir binada çökme meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar duydukları gürültü üzerine evlerinden sokağa çıktılar. Deprem olduğundan endişe eden vatandaşlar metruk binanın çöktüğünü görmeleri üzerine durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdiler.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok hızlı bir şekilde itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler binanın çöküntüsünde birilerinin olma ihtimalini göz önünde bulundurarak müdahalelerini ona göre yapmaya başladılar. Polis ekipleri ise çevrede bina ile ilgili bilgi edinmek için çalışmaya başladılar. Şu anda binanın çöküntüsü altında birilerinin olup olmadığının hayati derecede önemi bulunuyor.

VATANDAŞLAR PANİKLEDİ

Meydana gelen çökme ile beraber çok büyük bir gürültü çıkınca bu gürültüden dolayı vatandaşların bir kısmı paniklediler. Deprem olduğunu zanneden vatandaşlar hemen kendilerini evden dışarıya attılar. Ancak sokağa çıktılarında olayın nedenini gördüler. 3 katlı metruk bina henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çöktü. Bu çökmenin gerçekleştiği sırada binada birilerinin olmasından endişe ediliyor.

Ekipler çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyorlar. İtfaiye ekipleri binanın altında birileri varmış gibi hareket ederek arama gerçekleştiriyor. Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre enkaz altında herhangi birisinin olduğuna dair herhangi bir ize ulaşılamadı.

Kaynak: İHA