İstanbul Büyükşehir Belediyesi son dakika duyurdu! 11 Eylül'de toplu taşıma ücretsiz olacak

Ülkemizde bazı tarihlerde ücretsiz toplu taşıma hizmeti veriliyor. Bu tarihler genellikle dini ve milli bayramlar olarak karşımıza çıkarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir son dakika açıklaması geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son dakika duyurdu! 11 Eylül'de toplu taşıma ücretsiz olacak

Ücretsiz toplu taşıma kullanmak neredeyse tüm vatandaşların hayalinde yer alıyor. Artan maliyetler nedeniyle toplu taşıma ücretlerine de zam gelirken vatandaşlar bu ücretlerin aylık olarak hesaplandığında bütçe dengelerini sarstığını açıklarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 11 Eylül Pazartesi günü sabah 06.00 ile 14.00 saatlerinde İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

Okulların açıldığı ilk günde öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği vereceğini açıklayan İBB, konuyla ilgili önemli bir açıklamaya yer verdi. İBB'den yapılan açıklamaya göre okulların açılmasıyla trafiğe çıkacak 16 bin okul servisiyle yaklaşık 300 bin öğrencinin taşınacağı da aktarıldı.

ekran-goruntusu-2023-09-09-155757.png

11 EYLÜL'DE İSTANBUL'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Okulların açıldığı gün kentte bilet entegrasyona dahil olan öğrencilerin ücretsiz ulaşım imkanından yararlanacağını bildirilen İBB tarafından yapılan açıklamada, İSPARK'ın da okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu. Okulların açılmasından itibaren İETT'nin her gün bin 636 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un 375 ilave sefer planladığı, Şehir Hatları'nın da ek vapur seferleri düzenleyeceği de kaydedildi.

ekran-goruntusu-2023-09-09-155811.png

OKUL SERVİSLERİ ARABALI VAPURDA ÖNCELİKLİ YARARLANACAK

Okulların açıldığı ilk iki gün olan 11 ve 12 Eylül tarihlerinde okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli yararlanacağı da duyuruldu. İBB tarafından yapılan açıklamada İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) Sirkeci - Harem hattındaki yaya yolcuların da ücretsiz seyahat edeceği bildirildi. İBB ve ilgili eğitim kurumlarının 11 Eylül Pazartesi günü Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ulaşım Yönetim Merkezinde (UYM) saat 06.00 itibarıyla toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacağı bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-09-09-155827.png

Söz konusu açıklamanın detaylarının ardından öğrenciler de 11 Eylül Pazartesi günü saat 06.00 ile 14.00 arasında ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER