İsrail’in saldırısı Ankara’da protesto edildi

İsrail'in dün akşam saatlerinde bir hastaneyi vurması üzerine başta Ankara olmak üzere bir çok ilde protestolar yapıldı. Ankara'da sokağa dökülen vatandaşlar İsrail Büyükelçiliği'nin önünde toplandı.

İsrail’in saldırısı Ankara’da protesto edildi

İsrail, Gazze hattında tansiyon giderek artarken dün gece saatlerinde İsrail Gazze'de hizmet veren ve içinde binlerce sivil bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurdu. Saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken Filistin’de üç günlük ulusal yas ilan edildi. Saldırıyı kınaya vatandaşlar Ankara'da İsrail Büyükelçiliği'nin önünde bir araya geldi. Vatandaşlar ellerinde Filistin bayrağı ile sloganlar atarak İsrail'i protesto etti.

artvinde-israilin-gazzedeki-hastaneye-saldirisi-protesto-edildi.jpg

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNİN ÖNÜNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gazze’ye yönelik saldırıların bir an önce sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından saat 04.00 sıralarında dağıldı.

cfda90f1-yjsvi1lrqvlfysbvlluqh.jpeg

İSTANBUL'DA DA HALK AYAĞA KALKTI

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından binlerce vatandaş, ellerindeki Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluk binasının önüne geldi.

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren öfkeli vatandaşlar, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı. Bazı vatandaşlar ellerindeki yumurtaları konsolosluk binasına atarken, alanda İsrail bayrağı yakıldı. Kalabalıktan bazıları konsolosluğu çevreleyen güvenlik bariyerlerini aşmak istedi. Polis ve yurttaşlar arasında gergin anlar yaşandı.

Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Polis ekipleri, trafiğe kapatılan caddede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın protestosu sloganlar eşliğinde sürüyor.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

İstanbul’da İsrail Başkonsolosluğu’nun olduğu sokağa girmeye çalışan vatandaşlara polis müdahale etti.

SONRAKİ HABER