İsrail-Filistin hattında son durum! 750 İsrailli kayıp, 313 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'nin Aksa Operasyonu'nu başlatması üzerine İsrail'de sert şekilde karşılık verdi ve karşılıklı savaş ilan edildi. Zor bir dönemden geçen Gazze'de elektrik ve su yok

İsrail-Filistin hattında son durum! 750 İsrailli kayıp, 313 Filistinli hayatını kaybetti

Hamas'ın dün İsrail'e karşı gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısı dün akşam saatlerine kadar Gazze halkı tarafından kutlanıyordu. Ancak İsrail'in misilleme hava saldırısı başlatması üzerine bu tablo tersine dönüyor. Bölgeden gelen haberlere ve görüntülere göre Bugün Gazze'nin üzerini kara bir bulut kaplamış durumda.

578142image1.jpg

Endişe ve panik içinde yakınlarından haber almaya çalışan ve hayatta kalmaya çalışan insanlar evlerinden çıkmıyor, devamlı patlama sesleri duyuluyor. İsrail, Gazze'ye elektriği kestiği için çoğu bölgede elektrik yok. Su kaynakları da dünden beri kesik. İsrail'in bu sabah gerçekleştirdiği saldırılardan biri ise Gazze'deki internet sağlayıcıları için bir "merkez" görevi gören Vatan Kulesi'ni hedef aldı.

563236-1271055740.jpg

600 İSRAİLLİ ÖLDÜ

İsrail Sağlık Bakanı ve devlet yetkilileri tarafından dün yaılan açıklamaya göre 300 İsrailli öldürülmüştü ve yüzlerce İsrailli kaçırılmıştı. Bölgeden alınan son bilgilere göre bu sayı 600 olarak güncellendi. Büyükelçilik açıklamasına göre hastanelerde 2000'e yakın kişi tedavi görüyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde "önemli sayıda" İsrailli sivil ve askerin Hamas tarafından rehin tutulduğunu söyledi. Hamas, rehin alınan kişilerin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere götürüldüğünü bildirdi.

gazze-seridi-saldiri-aa-2120127.jpg

313 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail Hava Kuvvetleri tarafından gelen habere göre, İsrail savaş uçakları, "Hamas terör örgütünün istihbarat dairesi başkanına ait bir yerleşkeyi" hedef aldığını söylese de saldırılar bölgedeki sivilleri de etkiliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cumartesi gününden bu yana Gazze'deki misilleme hava saldırılarında toplamda 313 Filistinlinin öldürüldüğünü, yaklaşık 2000 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgede gazetecilere konuşan Gazze yetkilisi, hayatını kaybedenlerin yarısının sivil olduğunu, aralarında en az 20 çocuk ve biri hamile toplamda 6 kadın bulunduğunu aktardı.

SONRAKİ HABER