İŞKUR başvuranlara günlük 719,32 TL ödeme yapacağını açıkladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayan vatandaşlara her açıdan destek olmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre başvuru yapanlara günlük olarak 653,93 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Ödemelere ilişkin detaylar ve başvuru şartları da belli oldu.

İŞKUR başvuranlara günlük 719,32 TL ödeme yapacağını açıkladı

İŞKUR, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında İşbaşı Eğitim Programlarına katılan katılımcılara şartları sağlaması halinde ödeme yapacağını duyurdu. İŞKUR’a kayıtlı olan işsizlerin mesleki deneyim kazanabilmesi için işbaşı eğitim programı düzenleneceğini açıkladı. Düzenlenen programlara katılanlara her gün için ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

İşbaşı eğitim programlarından yararlanmak isteyenlerin belirtilen şartları taşıması gerekiyor. İşte o şartlar:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
  • 15 yaşını tamamlamak
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak
  • Emekli olmamak,
  • İşyerlerinde 1 yıl önce sigortalı olmamak
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir. Belirtilen şartları sağlayan adayların bu programa katılabilecekleri ifade edildi.

Aynı zamanda programın günce en az 5 en fazla 8 saat olabileceği açıklandı. Planlama yapılırken de haftanın 6 gününün aşmama şartı ile birlikte haftalık 45 saati aşmayacağı belirtildi.

ÖDEME MİKTARLARI DUYURULDU

İş arayan ve bu sebeple bu programa başvuranların durumuna göre günlük ödeme yapılacak. Programa fiilen katılımı halinde ödenecek ücretler şu şekilde:

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL ödeme yapılmaktadır. Aynı zamanda öğrenci(tam) 653,93 TL, öğrenci(kıst) 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL tutarında para yatırılmaktadır. Tam öğrenciden kasıt lise ve altı örgünlerin dışındaki öğrenciler için geçerli olurken kıst öğrenciler için de lise ve altı örgüne devam eden katılımcıların olduğu açıklandı.

Aynı zamanda geleceğin mesleği olarak seçilen meslekler için düzenlenen programdaki katılımcılara da günlük 719,32 TL cep harçlığı verilecek.

SONRAKİ HABER