İŞKUR açıkladı ! KPSS şartı olmadan birçok ilde bekçi alımları başladı

İŞKUR, Eylül ayında tüm Türkiye genelinde çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını duyurdu. İş arayanların yüzünü güldüren ilanla ilgili başvuru şartları açıklandı

İŞKUR açıkladı ! KPSS şartı olmadan birçok ilde bekçi alımları başladı

İŞKUR, resmi sayfasında yayınladığı ilanla 2023 Eylül ayında bekçi alımı yapılacağını duyurdu. İş arayanlar için bir umut olan ilanla ilgili belirli şartlarda açıklandı. Belirli şartları karşılayanlar bu ilandan faydalanabilecek.

kur-3.png

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İş arayanlar için müjdeli haber veren İŞKUR, yayınladığı ilandan faydalanmak isteyenler için belirli şartlar sundu. Bekçi pozisyonuna başvuru yapmak isteyen vatandaşların öncelikli şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Adayların en az 167 cm boyunda ve lise mezunu olmaları gerekiyor. Başvuracak kişilerin askerlik ödevini tamamlamış olması önemli kriterler arasında olup, başvuru yapılan ilde en az bir yıl ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Adayın başladığı tarihten itibaren en az 18 yaşında olması ve en fazla 30 yaşında olması gerekmektedir. Kişinin icra edeceği meslek neticesinde memuriyete engel bir durumu olmaması gerekiyor.

bekci-alimi-2.png

Adaylarda aranan en önemli kriter ise adli sicil kaydının temiz olması. Kişinin altı aydan fazla hapis cezası almamış olmasına dikkat edilirken, affa uğramış adayların ise rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi yüz kızartıcı bir olaydan dolayı cezalandırılmamış olması gerekiyor.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK

İŞKUR'un resmi sitesinden ilanlar kısmandan Mahalle ve Çarşı bekçisi yada İş yeri/ İnşaat bekçisi gibi anahtar kelimelerle arama yapabilirsiniz.

bekci-alimi.png

HANGİ İLLERDE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

İŞKUR'un resmi sitesinde yayınladığı bekçi ilanları farklı illerde bulunmaktadır. Başlıca illeri şu şekilde sıralayabiliriz ;
Ankara
Konya
Karaman
Antalya
Muğla
İstanbul
Kocaeli
İzmir
Eskişehir
Balıkesir
Çanakkale
Yalova
Kahramanmaraş
Malatya
Kırşehir
Adana
Osmaniye
Aydın
Erzurum gibi iller de alımlar başladı.

SONRAKİ HABER