İş arayanlar için İŞKUR duyurdu! O meslekler grupları için günde 653 TL cep harçlığı verilecek

Yeni bir meslek sahibi olarak para kazanmak isteyen kişiler için İŞKUR tarafından yapılan açıklamalara göre cep harçlığı verilerek kişilerin iş sahibi olmasının sağlanacağı öğrenildi.

İş arayanlar için İŞKUR duyurdu! O meslekler grupları için günde 653 TL cep harçlığı verilecek

Meslekte deneyim kazanmak ve bir yandan da maddi gelir elde etmek isteyen kişiler için İŞKUR tarafından duyuru yapıldı. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre İşbaşı Eğitim Programı ile birlikte kişilerin alacakları günlük ödemeler ile iş sahibi olabileceği, mesleki açıdan da deneyim kazanabileceği öğrenildi.

GÜNDE 653 TL ÖDEME İLE İŞKUR İŞ SAHİBİ YAPACAK!

Program hakkında merak edilenlerin artmasının ardından açıklama yapan İŞKUR, kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla bu eğitim programının verildiğini duyurdu.

Katılım sağlamak isteyen kişiler için programın günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde verildiği öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yayımlanan ilana göre başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise kişiler için şu şekilde duyurulmuştur;

1 - İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
2 - 15 yaşını tamamlamış olmak,
3 - İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
4 - Emekli olmamak,
5 - Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
6 - Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
7 - Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
8 - İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Tüm bu açıklamalar ile birlikte kişilere meslek gruplarına göre değişiklik gösterecek şekilde ödemelerin yapıldığı öğrenildi. Bu ödemeler ise kişiler için şu şekilde duyuruldu;

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, öğrenci(tam)* 653,93 TL, öğrenci(kıst)* 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILIR?

İş arayan kişiler tarafından konu çerçevesinde en çok merak edilenlerden biri de nasıl başvuru yapılabileceği oldu. Bu konu hakkında edinilen bilgilere göre alımların belirli dönemlerde çıktığı, kişilerin de sıklıkla takip etmesinin önemli olduğu belirtildi. Bununla birlikte de başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka İŞKUR kaydının bulunması gerektiği, giriş yapmasının ardından ise İşbaşı Eğitim Programları kategorisinden detaylara ulaşabilecekleri belirtildi.

SONRAKİ HABER