İrmik helvası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye, büyük bir heyecanla takip ediliyor. Yarışmada irmik helvası yapılınca, irmik helvası tarifi araştırıldı.

İrmik helvası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

TV8 ekranlarının sevilen programı MasterChef Türkiye, izleyiciyi ekrana kitlemeye devam ediyor. Yarışmada yapılan irmik helvası nedeniyle irmik helvasının nasıl yapıldığı ve tarifi merak ediliyor.

MasterChef'te yarışmacılardan irmik helvası yapmaları istendi. Bunun üzerine izleyiciler tarifi araştırdı. İrmik helvası yaparken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı çam fıstığı

İrmik helvası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmik helvası yaparken ilk olarak 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurun. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın ve sık sık karıştırın, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kavurun.

Tatlının şerbeti için ise 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı sütü tencereye koyun ve karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya yavaşça koyun ve sürekli karıştırın. Bu işlemleri kısık ateşte yapmak işin püf noktasıdır. Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin ve daha sonra (üzerine bir kapak kapatın) dinlenmeye bırakın.

İrmik helvası genelde dondurma ile servis edilir. Bu tamamen sizin zevk ve tercihinize bağlı olarak değişir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER