Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 14 hedef imha edildi

Ülkemizin güvenlik ve huzurunu sağlamaya yönelik çeşitli operasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiği öğrenildi.

Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 14 hedef imha edildi

Askeri güçlerimizin sınır dışı operasyonlarına devam ediyor. Güvenlik ve huzuru sağlamaya yönelik yapılan operasyonlara ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerine hava harekatı düzenlendiğini bildirdi.

MSB tarafından gerçekleştirilen hava harekatlarında 14 hedefin imha edildiğini açıklandı.

IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek için Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’nci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerine saat 19.00’da hava harekatı düzenlendi.

Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 14 hedef imha edildi - Resim : 2

IRAK'IN KUZEYİNDE 14 HEDEF İMHA EDİLDİ

MSB tarafından organize edilen ve güvenlik güçlerimiz tarafından düzenlenen harekat sonucu bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin olduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 14 hedef imha edildi. MSB yapılan operasyona ilişkin bilgi verirken terörle mücadelenin devam edeceğinin altı çizildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER