İnsanların gün içinde kaç saat telefona baktıkları araştırıldı, Türkiye'deki rakamlar çok vahim!

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, Dünya genelinde 6.925 milyar insan akıllı telefon kullanıyor.

İnsanların gün içinde kaç saat telefona baktıkları araştırıldı, Türkiye'deki rakamlar çok vahim!

Araştırmaya göre, dünya çapında telefon kullanan kişilerin 100 kişiden 89'u günde 144 kez telefonunu kontrol ediyor. 2026’ya kadar akıllı telefon sahipliğinin artarak7.52 milyar kişiye ulaşması bekleniyor.

Dünya genelinde, 18-47 yaş arasını kapsayan ve 5 bin kişi ile yapılan küresel araştırmaya göre, kullanıcılar sosyal medya ve farklı platformlarda telefon ekranlarını yana kaydırarak yılda 4.8 kilometrelik içerik tüketiyor.

indir.jpg

KORKUNÇ RAKAMLAR

Dünya genelinde 7 milyara yakın kişi akıllı telefon kullanırken, telefon kullanan her 10 kişiden 3'ü günde 5 saatten fazla telefonla ilgileniyor. Dörtte biri günde en az üç saatini ekrana bakarak geçiriyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin yaptığı habere göre, telefon kullananların yüzde 69’u telefonlarını tuvalette de kullanıyor.

Kullanıcıların yüzde 60’ı telefonun faydalarından yararlanarak aynı evde bulunan fakat farklı odada olan biri ile iletişim kurmak için mesaj göndermeyi tercih ediyor.

gunde-kac-defa-telefona-bakma-1.jpg

Kullanıcıların yüzde 75’i uyandıktan sonra ilk üç dakika içerisinde telefonunu kontrol ediyor.

Küresel kullanıcıların yüzde 89’u günde 144 kez telefonlarını kontrol ediyor. İnsanların yüzde 47’si şarjı yüzde 20’nin altına düştüğünde kaygılanmaya başlıyor.

TÜRKİYE YEDİ SAAT İNTERNETTE

Türkiye'de yapılan araştırmalarda ise çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği’nin (MOBİSAD) hazırladığı "2023 Mobil İletişim Sektör Raporu'na göre, Türkiye’de 81.68 milyon adet akıllı telefon kullanılıyor.

Ülkemizde internet kullanıcı sayısı71.38 milyon, aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 62.55 milyon kişiden oluşuyor. İnternette geçirilen günlük süre7 saat 24 dakika olurken 14.21 milyon kişi internet kullanmıyor.

616caa2bturkiyemobilinternetkullanimi.jpg

Türkiye'deki internet kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan MOBISAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Türkiye’de yurttaşların yüzde 73.2’si bilgi bulmak, yüzde 67.6’sı haber ve etkinliklerden haberdar olmak, yüzde 63.9’u nasıl yapılacağını araştırmak ve yüzde 58.9’u ürün ve marka araştırması yapmak için internet kullandıklarını dile getiriyor” dedi.

SONRAKİ HABER