İnceller kimlerdir, incel kime denir, incellik kültürü ne oluyor?

Türkiye son dönemlerde kadın cinayetleri vakaları ile sarsılıyor. Kadınların taciz ve vahşice katledilme olayları incel kavramının gündem olmasına neden oldu. Bir çok insan ilk defa adını duyduğu bu kavram ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

İnceller kimlerdir, incel kime denir, incellik kültürü ne oluyor?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Fatih ilçesinde 2 genç kız 19 yaşındaki bir şahıs tarafından vahşice katledilmişti. Bu olayın ardından ise sosyal medya şahsı öven çirkin paylaşımlarla birlikte, kızların zorbalık gibi yollarla cinsel istismar edildiği gibi durumlar gündem olmuştu.

TÜRKİYE İNCEL TEHDİDİ YAŞIYOR

İlk baştan itibaren soruşturmalarına devam eden hükümet kanadı son olarak gece saatlerinde Discord'a Türkiye'de erişim engeli getirmişti. Yaşanan olaylar ile beraber incel ve incellik kavramı gündemde yer almaya başladı.

İncel, karşı cins ile iletişim kurma konusunda başarısız olmuş, yalnızlık ve dışlanmışlık hissi yaşamalarının da etkisiyle karşı cinse saplantılı derecede nefret duyan kişilere deniyor.

MECLİSTE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ HAMLESİ GELDİ

Türkiye'de ciddi bir sorun haline gelen bu durum ile ilgili atılacak adımlar ve alınacak önlemler takip ediliyor. İnceller ile ilgili gerekli önlem atılması adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde de önemli bir hamle geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun incellerin araştırılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisine bir araştırma önergesi verdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER