İmsak nedir, ne zaman, saat kaçta, imsak vaktinde ne yapılır?

2024 yılı imsak vakitleri araştırma konusu oldu. İmsak vakitleri merak edilirken bu vaktin ne anlam ifade ettiği de sorgulanan konular arasında yer aldı.

İmsak nedir, ne zaman, saat kaçta, imsak vaktinde ne yapılır?

2024 İmsak vakitleri belli oldu. İmsak vakitlerinin belli olması ile beraber gündem takipçileri de bu vaktin ne anlama geldiğini sorgulamaya başladı. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesini yayımladı. İslam alemi için büyük bir yeri olan Ramazan ayında Müslümanlar bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirecek.

İmsak vaktine kadar yemek yiyecek ve imsak vaktinin girmesiyle birlikte oruca niyetlenecek olan İslam alemi de oruç ibadetini yerine getirmiş olacak. Bu kapsamda ‘’İmsak nedir, imsak vakti ne zaman başlar?'' sorularına yanıt aranırken Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok sorulan soruların başında imsakiye yer alıyor.

İMSAK NEDİR, NE ZAMAN BAŞLAR?

“Kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dini bir kavram olarak karşımıza çıkar. İftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakin zıttı iftardır.

İmsak nedir, ne zaman, saat kaçta, imsak vaktinde ne yapılır?

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği de Kur'an-ı Kerim'de şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye kadar yiyin, için, sonra da akşama kadar yiyin için ifadeleri yer alıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER