İlkokul seviyesindeki tüm öğrenciler katılabilir! Bakan Tekin yarışma koşullarını duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Tekin tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ilkokul seviyesindeki öğrencilerin katılabileceği kompozisyon yarışmasının düzenleneceği öğrenildi.

İlkokul seviyesindeki tüm öğrenciler katılabilir! Bakan Tekin yarışma koşullarını duyurdu

Son dönemde yaşanan gelişmeler sonucunda ilk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunu bugün tamamladığı öğrenildi. Bunun ardından yapılan açıklamalara göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gençlerin uzaya olan merakını ve ilgisini arttırmak amacı ile uzay hakkında bir kompozisyon yarışmasının düzenleneceği belirtildi. Bu ödüllü yarışma hakkında ise öğrenciler için bilgilendirmelerde bulunuldu.

BAKANLIK DUYURUYU YAYIMLADI!

Yapılacak olan bu yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabı üzerinden "Ülkemizin uzayda gerçekleştirdiği faaliyetlere karşı öğrencilerimizin ilgilerini artırmak, uzay araştırmaları ve teknolojilerine yönelik farkındalık oluşturmak için Türkiye Uzay Ajansı ile iş birliğimiz çerçevesinde farklı düzeylerde yarışmalar düzenliyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı ortaokullarımız arasında düzenlediğimiz “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!” konulu kompozisyon yarışması ve ilkokullarımız arasında gerçekleştireceğimiz “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışmasına “Uzay yarışında ben de varım!” diyen tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

Güçlü iş birliklerinden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır'a teşekkür ediyorum." şeklinde ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre yarışma başvurularının 12 Şubat tarihinde başlayacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER