İlkokul, ortaokul, lise okula telefon getirmek yasak mı?

2024 - 2025 eğitim öğretim yılı için okulda cep telefonu kullanmanın yasak olup olmadığı merak edildi. MEB'in konuyla ilgili açıklamaları yakından takip edilirken okullarda cep telefonu kullanımıyla ilgili detaylar belli oldu.

İlkokul, ortaokul, lise okula telefon getirmek yasak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz yıl getirdiği düzenleme bu yıl da merak edilmeye başladı. 9 Eylül Pazartesi günü açılacak okulların öncesinde milyonlarca öğrenci ve veli ''Okula telefon getirmek yasak mı? İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine okulda telefon kullanmak yasak mı?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması için geri sayım başladı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri 9 Eylül tarihinde okula başlıyor. Okulların açılacak olmasıyla birlikte gündeme çeşitli sorular da gelirken okullarda cep telefonu kullanımı da ilk araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor.

2024 - 2025 OKULA TELEFON GETİRMEK YASAK MI?

MEB’in 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında getirdiği düzenlemeyle sınıf içerisinde cep telefonu başta olmak üzere bilişim araçları bulundurmak yasaklanmıştı. UNESCO, “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için küresel çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı sonrası MEB'de okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamıştı. UNESCO tarafından yayımlanan raporda, fazla cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansına, yüksek ekran süresinin de çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz etkiye sahip olduğu açıklanmıştı. MEB, geçtiğimiz yıl alınan kararın bu yıl da aynı şekilde devam edeceğini ifade etti.

SONRAKİ HABER