İlkokul öğrencileri işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi

Bursa Osmangazi'deki bir ilkokulun öğrencileri, sınıfta bulunan işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi. Öğrenciler ve işitme engelli arkadaşları, artık rahatlıkla iletişim kurabiliyor.

İlkokul öğrencileri işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi

Bursa'da ilkokul öğrencileri, işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi. Öğrenciler, haftada 1 gün eğitim alarak işitme engelli arkadaşlarıyla yaşadıkları iletişim sorununu çözdü.

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki ilkokulun 1'inci sınıf öğrencileri, sınıflarındaki işitme engelli arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendi. Sadi Etkeser İlkokulu 1/F sınıfı öğrencisi doğuştan işitme engelli 7 yaşındaki Melahat Çakar'ın okula uyumunu hızlandırmak için arkadaşları işaret dili eğitimi almak istedi. Sınıf öğretmeni Kerem Ataman, bunun üzerine işaret dili eğitmeni Emine Biçim'den yardım isteyerek öğrencilerinin bu dersi almasını sağladı.

İlkokul öğrencileri işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi

HAFTADA 1 GÜN EĞİTİM VERİLİYOR

Haftada 1 gün eğitim verilen 24 öğrenci, öğrendikleri işaret dili sayesinde Melahat ile daha rahat iletişim kurmaya başladı. Melahat ile teneffüslerde ve sosyal etkinlik derslerinde oynayıp şarkılara eşlik eden öğrenciler, arkadaşlarının okula uyumuna katkıda bulundu.

İlkokul öğrencileri işitme engelli arkadaşları için işaret dili öğrendi - Resim : 2

Sınıf öğretmeni Kerem Ataman ise özellikle küçük yaştaki bir öğrenci için arkadaşlarına kendini ifade edebilmenin çok önemli olduğunu anlattı. Çocukların empati yaparak Melahat'i anladıklarını söyleyen Ataman, Melahat'in çok mutlu olduğunu ve okula severek geldiğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER