İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı ülke ve dünya tarihine geçen yolculuğunun sonuna geldi. Axiom-3 ekibinin bugün her hangi bir sorunla karşılaşılmadığı takdirde dünyaya gelmesi bekleniyor.

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

Uzun yıllardır bir hayal gibi görünen, bir Türk vatandaşının uzaya çıkması projesi geçtiğimiz haftalarda gerçeğe dönüşmüş, haftalarca süren bir hazırlık döneminin ardından Alper Gezeravcı ilk Türk astronotu olarak Uluslararası Uzay İstasyonuna gitmişti.

Uzayda ilk başta 2 hafta kalması planlanan fakat olumsuz hava koşullarından dolayı dönüş yolculuğu 3 defa ertelenen Alper Gezeravcı bir parçası olduğu Axiom-3 mürettebatı ile dönüş yolculuğunu bugün tamamlayacak. Ülkemizin ilk astronotu olmasından dolayı ülkemizdeki tüm vatandaşların büyük bir merak ve gururla takip ettiği Gezeravcı'nın uzayda geçirdiği her an ilgi ile takip edilmişti.

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor!

ALPER GEZERAVCI BUGÜN DÜNYAYA DÖNÜYOR

Bir çok defa devlet yetkilileri ve genç insanlar ile görüntülü görüşmeler gerçekleştiren ve onlara hayallerinden vazgeçmemeleri için kendisinin en büyük örnek olduğunu ifade eden Alper Gezeravcı bugün 16:30'da dünyaya dönecek. Ülkemizdeki insanlar olduğu kadar tamamı Avrupalı olan ilk uzay mürettebatı olmasından dolayı ayrı bir öneme sahip olan Axiom-3 ekibinin dönüş yolculuğunun canlı yayınla vatandaşlar tarafından takip edilmesi bekleniyor.

GÖZLEM ALTINDA TUTULACAKLAR

Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekip, iniş yaptıktan sonra bir süre gözlem altında tutulacak. Dünya yaşam standartlarından farklı bir noktada bulunan ve daha sonrasında döndüklerinde uyum sorunu yaşamaları ile bilinen Astronotların bu durumundan dolayı Gezeravcı ve ekibi çeşitli muayenelerden geçecek. Bir kaç gün sürecek muayene sürecinin ardından ekiplerin ülkelerine dağılması planlanıyor.

SONRAKİ HABER