İlk cemre ne zaman, nereye düşecek, 2024 cemre düşme tarihleri nedir?

Baharın gelişini müjdeleyen cemre düşmesi 2024 yılı şubat ayı ile beraber gündem oldu. Cemre düşme tarihleri merak edilirken bir yandan da cemre düşmesi sıralaması merak ediliyor. Cemre düşmesi ile ilgili olarak merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.

İlk cemre ne zaman, nereye düşecek, 2024 cemre düşme tarihleri nedir?

Baharın gelişi büyük bir heyecanla bekleniyor. Mart ayı itibarıyla ilkbahar mevsimine adım atılacakken gündemde de şu sıralar cemre düşme tarihleri yer alıyor. Cemrelerin hangi tarihte ne zaman düşeceğini merak eden vatandaşlar araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Havaların ısınması ve baharın gelişini müjdeleyen cemre düşmeleri ile ilgili olarak merak edilenler artarken baharın habercisi olan cemre ilk olarak havaya düşüyor. Bu çerçevede ‘’2024 yılının ilk cemresi düştü mü, ne zaman düşecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

2024 cemre düşme tarihleri merak ediliyor. Havaya, suya ve toprağa olmak üzere üç kere düşerek döngüsünü tamamlayan cemrenin tarihleri belli oldu. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor.

İlk cemre ne zaman, nereye düşecek, 2024 cemre düşme tarihleri nedir?

Sırasıyla hava, su ven toprağa düşen cemrelerin 2024 yılında düşeceği tarihler belli oldu.

Cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat),

Cemrenin ikincisi suya (26-27 Şubat),

Cemrenin üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşecek.

İlk cemre ne zaman, nereye düşecek, 2024 cemre düşme tarihleri nedir? - Resim : 2

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığı anlamına da gelirken bu yıl döngüsünü 6 Mart tarihine kadar tamamlamış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER