İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı!

Bugün İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlara son dönemde dolandırıcılar tarafından mesaj gönderildiği öğrenildi.

İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı!

Bugün İletişim Başkanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte vatandaşlara e-Devlet üzerinden gönderilmiş şeklinde atılan mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Bu konuda dolandırıcıların bu mesajı gönderdiği ve kişilerin kesinlikle mesajlara tıklamaları halinde dolandırma ihtimali olduğu öğrenildi.

BU MESAJI ALDIYSANIZ DİKKAT!

Hem İletişim Bakanlığı hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda son günlerde vatandaşlara dolandırma amacı ile mesaj gönderildiği ifade edildi. Bu mesajlar ise şu şekilde verildi;

İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı!

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU!

Konu hakkında İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Bazı cep telefonlarına gelen, 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır.

Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz."

Yapılan bu açıklamalara göre kişilere gelen bu mesajların kesinlikle doğru olmadığı bu nedenle mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER