İletişim Başkanlığı kredi kartları için gündeme gelen iddiayı yalanladı!

Bir süredir sosyal medyada kredi kartlarında taksitlerin kaldırıldığına yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından İletişim Başkanlığı konu ile ilgili açıklamalara yer verdi.

İletişim Başkanlığı kredi kartları için gündeme gelen iddiayı yalanladı!

Son dönemde kredi kartı kullanımın giderek artmasının ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde bunlara bir sınır getirileceğinin altı çizilmişti. Yapılan açıklamaların ardından ise uzmanlar tarafından nasıl yolları izlenebileceği konusunda açıklamalar yapılmaya başlandı.

Özellikle de son günlerde bu konunun dışında sosyal medya hesapları üzerinden kredi kartı taksitlerinin kaldırıldığı yönünde iddialar gündem olmuştu. Konunun git gide merak uyandırmasının ardından ise İletişim Başkanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi.

KREDİ KARTLARINDA TAKSİT KALDIRILDI İDDİALARINA YANIT GELDİ!

Bu konunun gündem olmasının hemen ardından ise İletişim Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalarda "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz" şeklinde ifadelere yer verildi.

Konu hakkında yapılan bu açıklamaya göre bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilmiş oldu.

SONRAKİ HABER