İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi?

ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da programı ile gündeme gelen bir olayda ikiz bebeklerin babalarının farklı olduğu ortaya çıktı. İkiz bebeklere yapılan DNA testinin sonucuna göre bebeklerin babalarının farklı çıkması sosyal medya çalkalandı.

İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi?

Ülkemizde ATV ekranında yayınlanan ve sunuculuğunu Esra Erol'un üstlendiği 'Esra Erol'da programı sosyal medyanın nabzını tutmaya devam ediyor. Sosyal medyanın gündemine oturan bir vaka ile konu olan Esra Erol'da programında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Esra Erol'da programında işlenen bir aldatma vakası Türkiye'nin gündemine oturdu. Esra Erol'da programına katılan B. Y. aldatıldığı iddia ederek yardım istedi. B. Y., 12 yıllık kocası V. Y. ile severek evlendiklerini, bir oğullarının olduğunu, evliliklerinin son yıllarda kötüye gittiğinden bahsetti. V. Y.'ın bir süre sonra Ö. isimli kadından ikiz bebekleri olduğunu öğrendi.

ekran-goruntusu-2023-10-05-114315.png

Programda eşini aldattığı söylenen bir V. Y.'nin ikiz bebekleri için yapılan DNA testinden akıllara durgunluk veren bir sonuç çıktı. DNA testi, çocukların annelerinin aynı, babalarının ise farklı olduğunu ortaya çıkarırken bu olayın tıp dünyasındaki karşılığı merak edildi.

TIP DÜNYASINDA YÜZ MİLYONDA BİR İHTİMAL GERÇEK OLDU

V. Y. ve ikiz bebekler arasında yapılan DNA testi sonucunda, ikizlerden yalnızca birinin babası çıkarken tıp dünyasında merak edilen bir olay gündeme gelmiş oldu. Tıp dünyasının "milyonda bir olur" dediği heteropaternal süperfekondasyon olayı ''İkizler farklı babalardan olabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi. Tıbbi adı heteropaternal süperfekondasyon olaya çok ender rastlanıyor. Tıpta “heteropaternal süperfekondasyon” olarak adlandırılan vaka, kadının kısa bir zaman diliminde iki yumurtasının olması ve bu yumurtaların yine birden fazla erkeğin spermi tarafından döllenmesiyle de ikizlerin babaları farklı olabileceğini söylüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER