İkinci öğretim nedir, ne zaman kaldırılacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ikinci öğretim programları ile ilgili yaptığı açıklamayla gündem oldu. Bunun üzerine ikinci öğretimin ne anlama geldiği araştırıldı.

İkinci öğretim nedir, ne zaman kaldırılacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversiteleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. İkinci öğretim programlarının devlet üniversitelerinde kapatıldığının açıklanması üzerine ikinci öğretimin ne olduğu merak edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversiteleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. Özvar, devlet üniversiteleri için ikinci öğretim programlarının kapatıldığını söyledi. Üniversite ikinci öğretimin ne olduğu ise bazı vatandaşlar tarafından merak edildi. YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklaması üzerine "2. öğretim nedir?" soruları gündeme geldi.

İkinci öğretim nedir, ne zaman kaldırılacak?

İKİNCİ ÖĞRETİMİN ÖZELLİĞİ

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklama sonrası gündüz çalışıp, akşam üniversiteye giderek eğitim alan öğrenciler, nasıl bir çözüm bulacağını düşünüyor. Üniversite ikinci öğretim, genellikle akşam saatlerinde gerçekleştirilen bir eğitim programıdır. İkinci öğretim, gündüz derslerine katılamayan öğrencilere yönelik olarak tasarlanmış bir sistemdir. İkinci öğretimde dersler, öğleden sonra veya akşam saatlerinde başlayıp, gece geç saatlere kadar sürebilir. İkinci öğretimle de aynı diploma ile akademik unvanlar kazanılır ve eğitim ücreti daha yüksektir.

YÖK Başkanı Özvar, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir."

Verilen karardan etkilenen öğrenciler ise nasıl bir formül bulacağını araştırıyor. İkinci öğretimi genelde gündüz iş hayatı olanlar tercih ediyordu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER