İkinci el otomobil fiyatları düştü! Önlemler işe yaradı

Yaz aylarına girerken artan ikinci el araç fiyatları alıcıların canını sıkmıştı ve piyasa çok durgunlaşmıştı. Fahiş fiyatlardan şikayet eden vatandaşlar sert tepkiler göstermişti.

İkinci el otomobil fiyatları düştü! Önlemler işe yaradı

İkinci el araçların fiyatları sıfırının üzerine çıkınca Ticaret Bakanlığı olaya el attı. Fahiş ve spekülatif fiyat artışlarına yönelik üst üste alınan yeni önlemler işe yaradı. Fiyatlar yavaş yavaş gerilemeye başladı. Stokçular, ürünleri piyasaya çıkarmak zorunca kalınca artık hiçbir otomobile erişim problemi yaşanmıyor.

araba.png

İŞBİRLİĞİNİN SOMUT SONUÇLARI VAR

Alınan tedbirlerin yerli üretime teşvik edilmesine hedeflediklerini söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç, şunları kaydetti: "Ticaret Bakanlığı ile özel sektör arasındaki işbirliği, bu süreçte birçok somut sonuç verdi. Bakanlığın aldığı tedbirler, yerli üretimin yaygınlaştırmasını, insanımızın gücünü ekonomiye ve ticarete entegre etmesini teşvik etti.

Bu bağlamda, fiyat dalgalanmasını sosyolojik bir olgu olarak da değerlendiriyoruz. Bakanlığımızla bu olgunun sebeplerinin ortadan kaldırılması noktasında yakın çalışma içindeyiz. Bakanlıkla KOBİ'lerin ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi için ortak çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle hizmet ve mikro ihracat yapan firmalarımızın dünyayla rekabetini sağlamak amacıyla yeni bir süreç gerçekleştiriyoruz."

araba4.png

ŞİŞİRME FİYATLAR ARTIK ORTADAN KALKTI

Uzun süredir aldıkları tedbirler sonucunda ikinci el otomobil fiyatlarında şişirme fiyatlarının ortadan kalktığını söyleyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise, "Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve etkili denetimler sonucunda, ikinci el otomotiv fiyatlarındaki köpük ve şişirmeler ağustosta ortadan kalktı. Sıfır otomobilde de erişim sorunu yaşanmıyor. Sahte ilanlar için alınan önlemler ve araç satış sınırlaması gibi uygulamalar da piyasanın dengelenmesinde etkili oldu" dedi.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE FİYATLAR DÜŞTÜ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun, alınan önlemlerin sektörü rahatlattığına değinerek, "Fiyatların yavaş yavaş geri geldiğini, köpüğün ortadan kalktığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın otomotiv piyasasında oluşturulmaya çalışılan arz-talep dengesizliğinde mağduriyet yaşamaması, bizlerin de nihai önceliği durumunda" diye konuştu.

SONRAKİ HABER